Over NXT 50five

NXT 50five heeft zich tot doel gesteld om binnen Nederland een landelijk dekkend netwerk van openbare snellaadlocaties voor personenauto’s, bestelbussen en vrachtwagens te realiseren.

De speerpunten van NXT 50five:

  • We streven ernaar om vóór 2030 een landelijk dekkend netwerk van publiek toegankelijke en hoog vermogen snelladers te realiseren.
  • Wij bieden met de toepassing van slimme accu-gebufferde snellaadystemen een concrete oplossing voor het aanbieden van hoog vermogen snelladen in netcongestiegebieden.
  • We richten ons naast snellaadfaciliteiten voor personenvoertuigen ook specifiek op het aanbieden van snellaadfaciliteiten voor batterij-elektrische bestelbussen en vrachtwagens.
  • Met ons uniek en herkenbaar merkconcept bieden we onze klanten een zo prettig mogelijk verblijf. De verblijfskwaliteit wordt onder andere bevorderd door ruim opgezette en goed verlichte laadplekken.
  • We leveren onze klanten te allen tijde 100% groene stroom.

NXT 50five is een samenwerking tussen 50five en NXT Mobility

Over 50five

50five is een van de grootste aanbieders op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) in België, Duitsland, Nederland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

Het full service e-mobility bedrijf adviseert over innovatieve laadoplossingen die bijdragen aan een CO2-neutrale toekomst. Dit doet ze voor zowel particuliere als zakelijke klanten. 50five welke in 2016 werd opgericht is een innovatieve organisatie waar energie en mobiliteit elkaar ontmoeten met haar aandeelhouders ENGIE SA en de Global Transportation Group van J.P. Morgan Asset Management.

50five is met meer dan 100 medewerkers actief in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk en streeft er onder het credo ‘Take charge of tomorrow’ richtinggevend en leidend te zijn in de transitie naar CO2 neutrale mobiliteit. Met meer dan 35.000 laadpunten in beheer ontzorgt 50five met advies, installatie, service, onderhoud en verschillende financieringsvormen haar klanten volledig op het gebied van EV-oplossingen.

Over NXT Charge

NXT Charge B.V. richt zich op de exploitatie van publieke AC-laders en DC-laders. NXT Charge B.V. is een dochteronderneming van NXT Mobility B.V. dat particulieren en ondernemers helpt met het verduurzamen van mobiliteit. Dit doet NXT Mobility B.V. onder meer door:

  • Het geven van toekomstgericht wagenparkadvies
  • De uitrol van een netwerk NXT energy hubs, dé tankstations van de toekomst waar onder meer fossielvrije diesel (HVO), bio-LNG, snelladers en waterstof beschikbaar zijn.
  • De uitrol van een netwerk van openbare snelladers voor
  • Elektrische personenauto’s, bestelbussen en vrachtwagens
  • Advies en verkoop van laadoplossingen voor elektrische personenauto’s, bestelbussen en vrachtwagens.

NXT Mobility B.V. is onderdeel van GP Groot groep, een in 1917 opgericht Noord-Hollands familiebedrijf. GP Groot werkt zo’n 1.500 collega’s in vier marktsegmenten: afvalinzameling, recycling, energie, infrarealisatie en -advies. De activiteiten van GP Groot lijken heel divers, maar hebben allemaal hetzelfde doel: samen werken aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

Meer informatie

Wij helpen je graag verder.

Meer weten over de NXT 50five samenwerking?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 088 – 472 04 72

* geeft vereiste velden aan

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 04 72

* geeft vereiste velden aan
Direct contact