Laadlocaties voor
E-trucks en bestelbussen

Het batterij-elektrisch wagenpark groeit enorm

De groei van het batterij-elektrische wagenpark is onmiskenbaar, vooral met de opkomst van zero-emissie zones en geavanceerde accutechnologie. Nederland staat voor een uitdaging: het gebrek aan openbare snellaadfaciliteiten voor e-trucks en bestelbussen.

Het aantal batterij-elektrische auto’s en e-trucks blijft stijgen. Naar verwachting zullen er in Nederland in 2030 ongeveer twee miljoen elektrische auto’s en 15.000 e-trucks rondrijden.

Zero-emissie zones versnellen de groei

Door de komst van zero-emissie zones en snel ontwikkelende accutechnologie wordt er een sterke groei van e-trucks en bestelbussen verwacht. Er zijn echter nauwelijks openbare snellaadfaciliteiten voor e-trucks en bestelbussen.

De laadinfrastructuur moet meegroeien

Om aan de laadvraag te voldoen moeten er voor 2030 circa 8.500 snelladers worden bijgeplaatst, een vervijfvoudiging van het aantal snelladers ten opzichte van 2021.

Beperkte stroomnetcapaciteit belemmert groei

De sterk groeiende vraag naar netcapaciteit zorgt op dit moment in grote delen van het land voor een overbelast elektriciteitsnet. Dit belemmert de uitrol van snelladers.

De toekomst van laden: NXT 50five -snel, duurzaam en innovatief!

  • NXT 50five zelfs bij beperkte netcapaciteit snelladen, ook voor e-trucks en bestelbussen.
  • NXT 50five maakt gebruik van innovatieve accugebufferde snellaadsystemen, waarmee het mogelijk is om in netcongestiegebieden te snelladen. De accu’s zijn ook geschikt voor het opslaan van lokaal opgewekte wind- en zonne-energie.
  • NXT 50five richt zich, als een van de weinige in Nederland, naast personenvoertuigen ook specifiek op laadfaciliteiten voor e-trucks en bestelbussen.
  • NXT 50five heeft herkenbare luifels, ruim opgezette en goed verlichte laadplekken en 100% groene stroom uit Nederland. Het is de perfecte oplossing voor duurzame mobiliteit.
  • NXT 50five biedt hoog vermogen snelladers. Met deze snelladers tot 360kW vermogen kunnen bestuurders 100 kilometer actieradius in slechts 5 minuten opladen.

Wij helpen je graag verder.

Meer weten over laadlocaties voor E-trucks en bestelbussen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 088 – 472 04 72

* geeft vereiste velden aan

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 04 72

* geeft vereiste velden aan
Direct contact