NXT 50five opent nieuwe snellaadlocatie bij winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard

NXT 50five heeft een nieuwe snellaadlocatie geopend bij het winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. De locatie is voorzien van de NXT ChargePost. Dit unieke snellaadsysteem maakt snelladen bij het winkelcentrum mogelijk, ondanks dat het zich bevindt in een netcongestiegebied. Naast deze locatie openen NXT 50five en NXT Mobility de komende maanden nog veel meer locaties, waardoor het netwerk doorgroeit naar nu al zo’n 20 openbare snellaadlocaties.

Bij NXT50five Middenwaard kan één auto met een laadcapaciteit van 300 kW of kunnen twee auto’s tegelijkertijd 150 kW opladen. De meeste gangbare laadpassen worden geaccepteerd, waaronder de NXT Mobility Card en de 50five laadpas.

NXT50five Middenwaard

Netcongestiegebied

De opkomst van elektrisch vervoer is niet meer te stoppen. De vraag naar nieuwe (snel)laadpunten stijgt dan ook snel. Helaas kan door de beperkte capaciteit op het stroomnet aan deze vraag op veel locaties niet worden voldaan. Dit heet netcongestie. Winkelcentrum Middenwaard bevindt zich in een netcongestiegebied, waardoor het plaatsen van reguliere snelladers voorlopig niet mogelijk is.

NXT ChargePost, snelladen met accubuffering

De NXT ChargePost biedt hier uitkomst. Deze unieke snellader maakt – zonder aanpassingen aan het stroomnet – snelladen op iedere locatie mogelijk. De NXT ChargePost werkt als een powerbank. Het systeem gebruikt in de basis het beschikbare vermogen van het elektriciteitsnetwerk en vult dit waar nodig aan met opgeslagen energie.

Over de samenwerking NXT 50five

NXT 50five is een samenwerking tussen 50five Group en NXT Mobility. Samen bouwen we aan een landelijk dekkend, publiek toegankelijk, hoogvermogen snellaadnetwerk. De focus ligt op het realiseren van snellaadlocaties voor zowel personen- als vrachtverkeer. Met slimme accugebufferde laadsystemen bieden we concrete oplossingen voor hoogvermogen snelladen in netcongestiegebieden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de snellaadlocatie NXT 50five Middenwaard, snelladen bij netcongestie of de samenwerking NXT 50five? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!