Persbericht

‘s-Hertogenbosch –  50five Group en NXT Mobility hebben een overeenkomst getekend om samen te gaan bouwen aan een landelijk dekkend (ultra-) snellaadnetwerk. De bedrijven streven ernaar om in 2030 150 tot 200 snellaadlocaties aan hun gezamenlijke netwerk te hebben toegevoegd. De focus ligt op het realiseren van snellaadlocaties in netcongestiegebieden en het leveren van laaddiensten aan zowel personen- als vrachtverkeer.

Manfred Klumpenaar, CEO van 50five Group: “De komende jaren groeit de behoefte aan openbare snellaadfaciliteiten voor zowel personen- als vrachtverkeer enorm. Daar waar veel EV-bezitters nu thuisladen is dat voor mensen zonder eigen laadfaciliteiten niet mogelijk. Hierdoor zal de vraag naar snelladen onderweg sterk toenemen. Daarnaast zal het sluiten van veel binnensteden voor bedrijfsauto’s met verbrandingsmotor tot een run op elektrische bedrijfswagens en bijbehorende snellaad infrastructuur leiden.”

Door de samenwerking zullen 50five en NXT Mobility optimaal van elkaars krachten profiteren. 50five is één van de grootste aanbieders op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in België, Nederland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. NXT Mobility heeft al ruime ervaring opgedaan met het exploiteren van (ultra-) snellaadfaciliteiten met een vermogen tot 320 kW.

50five en NXT Mobility bieden bovendien een oplossing die snelladen mogelijk maakt op locaties die hier eigenlijk niet geschikt voor zijn. Erik Metselaar, directeur van NXT Mobility: “De stroomnetcapaciteit is op veel plaatsen in Nederland ontoereikend om snelladen aan te bieden. We zien een enorme potentie voor de door NXT Mobility gedistribueerde ADS-TEC snellaad systemen die met behulp van een accubuffer zelfs met een kleinverbruikersaansluiting supersnelladen tot 320 kW mogelijk maken.”

In kwartaal 1 van 2023 worden de eerste locaties operationeel. De beoogde uitstraling van het netwerk ligt in lijn met de bestaande NXT Charge identiteit aangevuld met de kenmerkende groene accenten van de 50five huisstijl.

Manfred Klumpenaar: “We kijken er erg naar uit om met de samenwerking tussen NXT Mobility en 50five een significante bijdrage te leveren aan de succesvolle elektrificatie van het Nederlandse bedrijfs- en personenwagenpark, vooral in de gebieden waarin de beperkte stroomnetcapaciteit een drempel opwerpt.”

Meer weten?

Neem contact op met Erik Metselaar via: 06 22 00 76 33 of e.metselaar@nxt50five.nl

NXT Mobility en 50five Group